-
Zutphen
ZUTPHEN HEEFT EEN NIEUW COLLEGE

Het is gelukt! Maandagavond 28 mei is het nieuwe college van Zutphen geïnstalleerd met Harry Matser als wethouder van GroenLinks.

Als grootste partij met het vertrouwen van de kiezers op zak zijn we de formatie in gegaan en presenteerden we met SP, PvdA en VVD het coalitie-akkoord ‘Met elkaar kleuren we Zutphen en Warnsveld’.

Lees
hier het coalitieakkoord voor de komende vier jaar: www.zutphen.nl/wegevenzutphenkleur.

21 maart 2018 is GroenLinks de grootse partij van Zutphen geworden. Fractievoorzitter Liza Luesink: “Geweldig! En ik moet iets bekennen, dat is behoorlijk spannend.

De afgelopen weken heb ik me soms stiekem de woorden van Pipi Langkous ingeprent: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”

Keihard werken, elkaar eerlijk bevragen, flink botsen en er samen sterker uit komen. Maar het is gelukt! Er ligt een mooi akkoord en er staat een sterk en divers team van wethouders om hier uitvoering aan te geven.”

Terugblik op het formatieproces van 21 maart - 21 mei 2018

21 maart 2018 werd GroenLinks de grootse partij van Zutphen! Na een avond blijdschap hebben we de volgende dag twee informateurs aangesteld om te verkennen: Victor Boldewijn en Rosalie Smit.

De aftrap was op 27 maart in druk bezochte een openbare bijeenkomst in de Burgerzaal. Vervolgens voerden de informateurs op Goede vrijdag gesprekken met alle fracties en nodigden hen uit een (openbare) brief te schrijven.

Op 9 april presenteerde de informateurs hun openbare rapport met bevindingen, lees dat hier.

Alle partijen waren van mening dat GroenLinks de formatie moest leiden en GroenLinks was de enige partij die een minderheidscoalitie zou accepteren, dus de keus werd een meerderheidscoalitie.

GroenLinks Borrel

Iedere eerste vrijdag van de maand, sluiten we de werkweek af met met een borrel in het Koelhuis.

De eerstvolgende GroenLinks borrel heeft plaats op vrijdag 1 juni om 17.00 uur. Je bent van harte uitgenodigd! (Consumpties zijn op eigen rekening.)

GroenLinks Borrel 1 juni

Waar: Het Koelhuis, Coenenparkstraat, 7202 AN Zutphen
Wanneer: Vrijdag 01 juni, 17.00 uur

Draag jij graag bij aan het succes van GroenLinks?

Doe dan mee in het permanente campagneteam van GroenLinks Zutphen!

Ons huidige campagneteam heeft het zo goed gedaan, dat het zichzelf praktisch heeft opgeheven….  Bijna iedereen zit inmiddels in de fractie!  

Voor het kernteam zijn we daarom op zoek naar een Campagneleider, een Vrijwilligerscoördinator, een Activiteitencoördinator en een Communicatie & social media coördinator, die samen voortbouwen op de successen van de afgelopen tijd en een campagne waar iedereen enthousiast van wordt!

Bekijk hier de online versie